Avui semblava que havia de ploure, però no. Fins ara crec
que només ha plogut un dia, sí. El primer dia que vaig treballar a l’hort.
Estàvem arrancant ortigues, plantes enfiladisses i altres males herbes i va
començar un xirimiri que de tant en tant apretava una mica més, però no tant
com per anar a buscar un impermeable. La dessuadora dels taurons em va
aixoplugar. Aquell dia va ser graciós perquè de sobte em vaig adonar que
portava una estona parlant interiorment amb les plantes que trèiem per deixar
créixer els esbarzers. A l’enfiladissa que els ofega li deia que em sabia greu
haver d’arrancar-la, que intentés créixer per altres llocs. I de les arrels
blanques, les més joves i perilloses, en deia espaguetis. I vinga a sortir
espaguetis per tot arreu! Aleshores pensava que si en quatre dies ja parlava
amb les plantes, com acabaré d’aquí uns quants mesos més?
![]() |
Els primers pans de pagès que he fet en la meva vida! |
La majoria dels matins, però, he estat a la cuina. És curiós
com canvien les mides quan es cuina per unes 120 persones! No parlem ni per
grams ni per quilos, sinó que les quantitats es basen en els enormes bols de
mig metre de diàmetre que fem servir. A les 9:30 ens trobem, decidim què
cuinarem amb la master chef, la Sarai, i ens dividim en tres equips: uns
preparen les amanides, uns altres el dinar i un de sol el sopar, que sempre sol
ser un puré, una sopa o un estofat. Recordo com em va sorprendre quan vaig
venir al març que després d’estar-nos quatre hores currant a fondo, en un quart
d’hora desapareix tot! Per sort, quan treballes a la cuina et saltes la cua!
I algun altre matí he treballat als jardins. Personalment és
el que menys útil em sembla perquè a la cuina aprenc receptes vegetarianes i a
l’hort... De moment intento entendre com funciona! Però els jardins... Tallem
la gespa, la recollim... Tallem branques... Arranquem males herbes... Potser la
feina sembla més dura, però el ritme és més relaxat i el jardiner jefe, el
Mark, ens fa parar per fer un te a mig matí. L’altre dia, quan faltava mitja
hora per plegar, ens va fer seure i va començar a explicar-nos coses de disseny
de jardins... Que si les mides, els colors, les flors, les olors, les
temporades... Tot plegat molt curiós.
Les fotos que teniu per aquí són de l’International Food
Festival. Súper xulo! Com un sopar de gala en què tothom ens havíem passat la
tarda treballant de valent amb els nostres compatriotes! Molava molt passar per
diferents espais de l’escola i trobar-te amb els diferents grups cuinant i
parlant entre ells en la seva llengua, alguns fins i tot ambientats amb música
del seu país! Va ser un dels moments en què més he notat la interculturalitat
que m’envolta. Convisc amb gent de... França, Portugal, Irlanda, Brasil, Líban,
Estats Units, Hong Kong, Bèlgica, Rússia, Suïssa, Holanda, l’Índia, Algèria,
Alemanya, Equador, Argentina, Espanya, Canadà, Perú, la Xina, Tailàndia... I
segur que m’estic deixant orígens.
![]() |
La taula multicultural. A baix a la dreta, les espanyoles i els pintxos de truita! |
I ja per acabar, sí! Vaig mig sobreviure a la setmana sense
pantalles! Fàcil perquè només eren cinc dies, era només els nostres dies
feiners (de dijous a dilluns) i bé, només m’ho vaig saltar divendres perquè vaig
haver de fer un curs de seguretat alimentària on-line, requisit de l’escola...
Era graciós passar per la sala d’ordinadors, que té la porta de vidre, i
veure-la buida i a les fosques. Ara cada vegada que hi passo hi ha algú! I
també va coincidir que dilluns em van posar el cable a l’habitació, així que
ara us he escrit des del llit! I bona nit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada